President, deu una disculpa als pagesos de Catalunya.

Avui al matí hem estat a Ràdio Móra d’Ebre. Una ràdio d’aquelles que s’aguanten per l’esperit de tota una gent que amb il.lusió i hores li dónen vida. Un d’aquests, l’Eduard ens ha fet l’entrevista.

En la primera pregunta ens ha demanat que presentéssim DIEMPROU!. Així ho hem fet deixant clar que DIEMPROU! és la solució a l’espoli.

La segona pregunta ha fet referència a si havíem rebut resposta del President de la Generalitat.
Al matí havíem sentit l’entrevista que el Matí de Catalunya Ràdio li havia fet al Molt Honorable. A una pregunta del Manel Fuentes, el President ha contestat dient que a Madrid hi havia anat a fer de pagès; que havia llaurat, havia sembrat i que ara calia esperar que plogués.
És per això, que quan l’Eduard ha esmentat el Sr Artur Mas, tot i no ser gens partidaris de la crítica, hem expressat el sentiment que ens ha quedat en sentir la resposta del matí:

Molt Honorable, jo tinc vinya i tinc ramat, i no em considero ni pagès ni ramader. Aquests són dos oficis dels més complerts i difícils que existeixen. Considero que són dels professionals més forts, valents i ben preparats que hi ha al país. Ja ho eren antigament, i ara, molts d’ells amb estudis universitaris s’han superat.
Són forts i durs doncs en la seva empresa, fer-ho bé (i percert, actualment les terres no només és llauren, sinò que s’analitzen, s’estudia la millor llavor pel tipus de terreny, es fertilitza la terra, s’implanten sistemes de reg…), repeteixo, fer-ho bé no és garantia d’èxit. Doncs aquí, a diferència de la majoria d’oficis, intervé l’atzar de la natura.
Vostè ha anat a Madrid a sembrar en un pedregar, amb llavors caducades i sense capcitat de decisió de controlar el sembrat; ni el seu creixement, ni el dia de collita, ni qui es contracta per fer-la, ni aquí la vendrà i a quin preu…. Això, Honorable, no ho hauria fet cap pagès!
Comparar la gestió de l’actual Govern amb la pagesia o bé és un insult per al sector o bé un excés de gallardia per la seva part.
Sap quina és la lògica d’un pagès? El treball, la constància, la inversió calculada i prudent, intentar no ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra i tenir la previsió de, malgrat tot, reservar un racó per si de cas hi ha una mala collita.

Per tant, Sr President, tant de bò el país el dirigissin pagesos, segur que no seríem on som!
Vostès són a anys llum d’aquests professionals, si us plau, no s’hi comparin!

Tornant a reprendre el fil, i respecte a la resposta al burofax, hem contestat que encara no n’hem rebut i que no entendrem no rebre-la abans de l’abril. Tenim confiança amb el nostre President però amb la seva actuació cada cop ens costa més mantindre-la. Els catalans ja hem dit per on volem que vagi la nostra economia. El President té el suport d’una majoria social àmplia per aturar l’espoli i recaptar a Catalunya. Si no actua en bé d’aquesta majoria haurem de començar a entendre que està governant pels interessos d’una minoria i això seria molt greu.

Pel que fa al risc, hem insistit en què no som delinqüents, som ciutadans que treballem i paguem i ho fem al nostre país que és on vol que ho fem la població catalana i, per tant, no entenem que haguem de patir per cap conseqüència. Però a la vegada som conscients que hem agafat un camí nou, diferent i això ens obliga a estar molt més alerta, a tenir cintura i capacitat de reacció davant els imprevistos que puguin sortir.

Finalment hem convidat a tots els oients a ajudar-nos a difondre DIEMPROU!, que diemprou afecta a tots els catalans, als que són de fa generacions a Catalunya, els que han vingut d’Extremadura, o d’Andalusia, o de França, o del Senegal. Catalunya l’hem fet tots i ara som tots que l’hem d’ajudar a ser on li pertoca i a fer-la respectar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *