Polítics, gestors del país, no pas “amos” del país

Fa uns dies vam ser convidats, com a Celler que som (encara que petit i familiar), al 10è aniversari de la DOMontsant.

La DOMontsantens agrada, perquè representa un grup de Cellers, la majoria dels quals propietat de pagesos apassionats de la terra, del vi i de la comarca del Priorat. El propietari fa alhora de pagès, bodeguer, distribuidor i empresari. Aquest és el perfil del 90% de les empreses de Catalunya. Deseguida ens hi vam sentir identificats i per això vam voler formar-ne part.

La festa, va combinar parlaments, projeccions, música i finalment un aperitiu. Gran part de l’espai de l’acte el van ocupar personatges polítics. Per què tenen tant de protagonisme els polítics en aquest i la majoria d’actes que es fan al país? Per què són ells qui obren i tanquen els esdeveniments? Per què tallen ells la senyera, o destapen plaques a les inauguracions?

Us imagineu que en la festa de naixement del vostre fill, o en el casament de la filla, presidís l’acte el vostre comptable o el vostre gestor? Molt provablement aquests professionals els trobaríem en la llista de convidats perquè sens dubte formen part de la vida familiar, però en cap cas presidirien l’acte. És així, oi? La festa correspondria presidir-la als pares, algún amic que ha tingut un paper important en la relació, o bé aquella tieta que sempre és a punt per ajudar… Però els gestors? Promocionant la seva gestoria a la vostra festa? És inimaginable!

Així doncs, si tenim clar que els nostres polítics no són res més que els gestors, administradors, del patrimoni del país, del patrimoni de TOTS els catalans, i que els triem per fer aquesta tasca, i cobren sobradament per fer-la (aquells de qui parlem de segur que sí!), perquè han de presidir la majoria dels esdeveniments?

En el cas de l’acte dela DOMontsant, el lloc, espai, temps que van ocupar els polítics presents, corresponia ocupar-lo a aquells qui veritablement han aixecat aquesta DO (molts d’ells sense cobrar ni un euro!). Ens hauria agradat veure-hi algún pagès, algún bodeguer, algún dels treballadors dela DOque s’ho han fet seu… Potser no haurien parlat tant bé com algún dels polítics, potser haurien parlat millor, qui sap? Però el que és clar és que haurien tingut el protagonisme aquells qui se’l mereixien (i no parlem per nosaltres doncs possiblement som aquells qui hem participat menys d’aquesta magnífica progressió dela DOMontsant).

És que “ells” tenen els diners! És que això ho ha pagat la “Diputació”. És que depenem de la subvenció que ens donen cada any… És que el projecte Prioritat, depèn de l’ajut dela Diputacióila Generalitat…

ALERTA. No ens confonguem!

“Ells” tenen els NOSTRES diners.

“Això” ho hem pagat “ENTRE TOTS”!

Les subvenció ens la donem NOSALTRES MATEIXOS doncs provenen dels NOSTRES impostos.

Només faltaria que els NOSTRES gestors (Diputació, Generalitat…) no ajudéssin iniciatives com Prioritat; treballen per nosaltres, estan al servei dels ciutadans, només faltaria!

La nostra visió de la política va per aquí, senzillesa, professionalitat, honestedat. Volem un país on el protagonisme sigui de les persones.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *