LA NOSTRA HISENDA ARA ÉS LA CATALANA, I ELS IMPOSTOS GARANTIM QUE ES QUEDARAN A CATALUNYA.

Fa poc més d’un any que vam comprometre’ns a pagar els nostres impostos a Catalunya. Preteníem que servissin per a la nostra gent, volíem que es fes justícia econòmica i democràtica davant l’actuació sistemàtica d’incompliment i abús de l’estat espanyol envers el nostre país. Els dos primers trimestres vam pagar a l’ATC, i vam informar a l’AEAT espanyola de què havíem fet i de perquè. El tercer trimestre, vam fer dos canvis en la nostra actuació: 1. vam deixar d’informar l’AEAT considerant que amb dos trimestres estaven plenament al corrent de la nostra actuació. 2. veient que la Generalitat passava directament els nostres impostos a Madrid, vam decidir pagar a l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, el nostre, en un intent d’aconseguir el nostre objectiu de que es quedessin a Catalunya. Acte seguit vam informar l’ATC del canvi en la nostra actuació i del perquè d’aquest canvi.
Poc abans del quart trimestre vam rebre una carta del nostre Ajuntament en què se’ns comunicava que ens tornaven els nostres impostos. Això ens descol.locà doncs pel principi de “finestreta única”, ells només havíen de fer arribar els impostos a l’ATC si no volien retindre’ls.

I ara què fem? Ens vam dir.
Davant els esdeveniments que s’estan succeint els darrers mesos tenim molt clar que cal pressionar per exigir una defensa aferrissada del concepte més ampli de democràcia i un govern capaç de prendre les decisions que la societat demana a crits. És per això que mentre l’ATC no ens doni una alternativa hem decidit administrar directament els nostres impostos, començant aquest primer trimestre del 2013 (en què inclourem els imports del 3er, retornats, i del 4at del 2012) garantint que aquests es quedaran per a millorar la situació econòmica i, per tant el benestar, dels catalans.
D’altra banda, davant dels requeriments que comencem a rebre de l’AEAT (hisenda espanyola) els hem contestat que ja no treballem amb ells, que ara qui ens representa acollint-nos a la voluntat democràtica expressada en l’estatut del 2006 i que hauria d’haver-se pogut aplicar a partir del 2008, és l’Agència Tributaria Catalana, i que si els convé alguna informació nostra és a ells a qui han d’adreçar-se, doncs a partir d’ara nosaltres farem cas omís de les seves notificacions. Igualment els expressem la nostra intenció coherent amb l’abans exposat de no disposar del Certificat Electrònic de l’empresa Cingles de Siurana, SL.
Sense ser coneixedors de lleis, però tenint molt clara la sentència del Tribunal Internacional de Justícia, en què es deia que “quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica, preval aquesta segona” i també que “en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans sinò que és aquesta la que crea i modifica quan és necessari la legalitat” intentem actuar amb fermesa dia rere dia, conscients que la qualitat democràtica d’un poble l’ha de marcar el mateix poble.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *