FC Barcelona. Catalunya. Pa i circ.

Ahir va ser un dia difícil de païr per al culers. Segurament s’hi afegeix que com diem a casa, va “ploure sobre mullat”, i és que veníem d’un disgust només tres dies abans amb el gran rival.

 Però, acostumats com estem a buscar el costat positiu de les coses, el resultat d’ahir afegit al del cap de setmana ens deixa als qui ens agrada el futbol i que som del Barça sense una bona dosi d’il.lusió d’aquí a final de temporada. Només ens distraurà la final de l’Athletic, que per cert pinta molt interessant. Perquè parlem, doncs, de costat positiu?

 A l’època dels romans, aquells qui volien remenar les cireres sense que la població els emprenyés, tenien una premisa: pa i circ. És a dir, mentre la gent podia tenir el ventre content i la distracció al circ, ells feien i desfeien amb total llibertat. Però quan fallava alguna d’aquestes coses, començàven els problemes.

L’abundància de pa i circ del bò dels darrers 25 anys, ens ha distret com a ciutadans i ara “tenim mala peça al teler”. Avui, a Catalunya, per a moltes famílies comença a fallar el PA. I ara també ens ha fallat el circ (per als culers, doncs els de l’Espanyol lluitant per posicions europees encara tenen un bon alicient!).

I d’aquí la nostra visió positiva doncs ens fa la sensació que això ajudarà a què tots plegats ens preocupem una mica més pel nostre País i per la nostra gent aquests mesos claus per al futur.

 Descobrirem, que en el funcionament del país, a diferència del futbol en què l’atzar hi té un paper important, si es treballa bé, si es fan les coses ben fetes els resultats seràn indiscutiblement bons. Quan els ciutadans treballem per fer una Catalunya millor, llevant-nos ben d’hora, com deia en Pep, no dubteu que anirem de victòria en victòria, perquè no hi ha pals, ni fores de joc, ni 90 minuts, que et trenquin el bon ritme…

 I actius en el funcionament del país, seguirem al Barça i a l’Espanyol i als ciclistes i esportistes en general, però amb la tranquil.litat de fer-ho sense aquella necessitat resultadista, complement del pa imprescindible per a les societats que viuen en “fòra de joc”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *