DiemPROU! convidat a la trobada de l’EPI (European Partnership for Independence)

Aquests dies, a Barcelona hi ha hagut la 3era trobada Internacional de l’EPi (European Partnership for Independence), organitzada per l’associació d’acció internacional Welcome Mr. President.

Ens han convidat a exposar la insubmissió fiscal a l’Estat espanyol que la Maria i l’Andreu hem decidit iniciar aquest 2012 i que amb DiemPROU! l’hem fet extensiva a tota la societat catalana.

Ha estat una experiència frapant poder explicar la nostra decisió a líders dels moviments socials per la independència de Flanders, Escòcia, Euskal Herria, Països Catalans i Süd-tirol.

Ens ha sobtat la seva actitud. La sensació és que els ciutadans d’aquests països, estan tan contents de la nostra acció com ho podem estar els propis catalans. Des de la seva visió, com a països demòcrates, el fet que Catalunya permetés un atac tan contundent a l’Estatut per part d’Espanya no s’entenia. Que el full de ruta decidit per un poble (amb una majoria aclaparadora dels seus representants al parlament primer i dels ciutadans en referèndum després), fos trepitjat per un altre poble, ells ho consideraven no només un atac a Catalunya, era un atac a la base de la Carta dels Drets Humans, un atac a la democràcia i a la llibertat. I el fet que això no tingués una resposta, ni dels nostres governants, ni del nostre poble (en aquest cas, si més no amb poca fermesa) no ho entenien.

Veure que Catalunya s’ha despertat, que el 2012 Catalunya hagi decidit volar, els omple de força i il.lusió. “Ja era hora!” Expressaven aquelles cares que escoltaven captivades com els catalans, cridant DiemPROU! d’una forma pacífica, intel.ligent i ferma iniciavem un camí que tots, tots eren conscients que no té marxa enrere.

A nosaltres, veure que des d’Europa s’està treballant tant i tant bé per la llibertat i el respecte cap als pobles, també ens encoratja. No hi ha dubte que aquest és el veritable repte d’Europa. Aquest és el camí per sortir de la “crisi”: el respecte. Cal governar amb respecte, cal treballar amb respecte, cal construir amb respecte, cal viure amb respecte… aquesta és la veritable democràcia. I a Catalunya, en això som pioners!

Som-hi doncs!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *